Med et dykkercertifikat i hånden får du adgang til en verden fyldt med fantastiske oplevelser under havets overflade. Og selvom du i Danmark i princippet godt kan købe dit eget udstyr og tage på dykkereventyr, så anbefaler vi klart, at du tager et dykkercertifikat først.

Hvorfor skal jeg tage et dykkerkursus?

Der er mange gode grunde til at tage et dykkerkursus, men først og fremmest skal du gøre det for sikkerhedens skyld. For selvom du ikke dykker vildt dybt, så kan det være livsfarligt, hvis du ikke ved, hvad du laver. På et dykkerkursus lærer du at bruge dit udstyr korrekt. Du lærer om udfordringer og farer under vandet, og du lærer at kommunikere med andre dykkere – alt sammen ting, der er vigtige for at garantere din egen og andres sikkerhed.

Hvad er et Open Water Diver-kursus?

Open Water Diver er den basale certificering, der giver dig kendskab til grundprincipperne og lader dig dykke ned til 18 meters dybde i hele verden. Du må dykke uden instruktør, dog aldrig alene. Herefter har du forskellige muligheder for at bygge ovenpå dit Open Water Diver-certifikat med andre uddannelser. Det kunne være vragdyk, dybere dyk eller dyk under is. Men Open Water Diver vil altid være den første certificering, som du tager.

Hvor kan jeg tage et Open Water Diver-kursus?

Open Water Diver-kurser tilbydes på dykkercentre i hele landet. Her har du normalt valget mellem PADI- og SSI-certificering. Begge organisationer er anerkendte i hele verden, og det er således en smagssag, hvad du foretrækker. Ved SSI-certificering er leje af grej inkluderet.

Hvad koster et dykkercertifikat i Danmark?

Et dykkercertifikat koster normalt mellem 3500 og 4000 kr. i Danmark, og det kan tages året rundt. Tager du dykkercertifikat i de kolde måneder vil du dog skulle betale for leje af tørdragt ved siden af, så det er en fordel at gøre det om sommeren.

Skal man være fyldt 18 år for at tage dykkercertifikat?

Nej, du skal være mindst 12 år. Unge teenagere har mulighed for at tage et PADI Junior-certifikat. Børn under 18 år skal derudover have samtykke fra deres forældre, og børn under 15 år skal have mindst én forælder med til kurset.

Hvor lang tid tager det at tage dykkercertifikat?

Et dykkerkursus tager normalt 3-5 dage, og det inkluderer et teoriforløb fordelt på 1-2 aftener samt 5 pool-dyk og 4 havdyk.

Kan man dykke uden certifikat?

I Danmark er det ikke lovpligtigt med et dykkercertifikat, men vi vil altid anbefale, at du taget et, inden du giver dig i kast med dykning. Mange steder i udlandet skal du dog have dykkercertifikat for at leje dykkerudstyr. Reglerne varierer fra land til land.

Dykker du alligevel uden certifikat, og kommer du til skade, så kan du komme ud for, at forsikringsselskabet ikke dækker, da dykning uden certifikat anses som uansvarligt.

Hvilke krav stilles der ellers for at tage dykkercertifikat?

Da det er vigtigt, at du er i nogenlunde form, skal du udfylde en helbredserklæring inden kursusstart. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med en lægelig vurdering. Derudover skal du kunne svømme 200 meter og træde vande i 10 minutter.

Bedøm artiklen
[Total: 1 Gennemsnit: 5]